Segítsen Ön is a Szegedi Tudományegyetem kutatásában, hogy megértsük a COVID-19 terjedését!

A MASZK kérdőív Magyarország hivatalos konaktkutatása.

Segítsen Ön is az SZTE kutatásában, hogy megértsük a COVID-19 terjedését!

A MASZK kérdőív Magyarország hivatalos konaktkutatása.

MAGYAR ADATSZOLGÁLTATÓ KÉRDŐÍV (1)

Miről szól a kutatás?

A MASZK Magyarország hivatalos koronavírus kutatásának része. A kutatás célja, hogy jobban megértsük az új koronavírus (COVID-19) terjedését, és ezáltal hatékonyabban megelőzhessük a járvány terjedését. A Szegedi Tudományegyetem által vezetett kutatócsoportban, világhírű magyar informatikusok, matematikusok, hálózatkutatók és járványügyi szakemberek végeznek összehangolt munkát.

A rendszeres kitöltéssel modellezhető a vírus terjedése és így akár helyi szinten célzott intézkedések hozhatók, hogy hamarabb elháruljon a vészhelyzet és visszakaphassuk megszokott szabadabb életünk.

Töltse le applikációnkat!

A MASZK telefonos applikáció megkönnyíti a kérdőív kitöltését, illetve beállíthat emlékeztetőt a napi tevékenységek kitöltéséhez. 
A applikáció már letölthető Android telefonokra. 

Ismerje meg, hogyan működik a COVID-19 terjedésének felkutatása!

Hatékony stratégia a koronavírus ellen  – A magyar tudomány megoldja!
Koronavírus mentes korlátlan nyár

Partnereink

SZOMSZÉDOK Nyugdíjas Szövetkezete logo svg
KRÉTA
Magyar Cserkészszövetség logo PNG

Gyakran ismételt kérdések

A MASZK a Magyar Adatszolgáltató Kérdőív rövidítése, a hazai járványhelyzet kezelésében létrejött kutatás egyik mintavételi eszköze, melyen keresztül a társadalom bevonásával aktuális információkat gyűjtünk a napi kapcsolatokról. A lakosság válaszainak segítségével időben kiszűrhetőek az esetleges gócpontok és célzott intézkedések vezethetőek be. A kérdőív reagál a járvány terjedésére, hiszen változnak a kérdések, aktualizálják azokat. A standard kérdések mellé (életkor, lakóhely, iskolai végzettség, home office) újak is bekerülnek.

A Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézetének vezetésével, dr. Röst Gergely járványkutató matematikus csapatában informatikus, adattudós, matematikus és járványügyi kutatók dolgoznak együtt. A teljes kutatócsoport elérhető a kérdőív oldalán: https://covid.sed.hu/tabs/staff.

Magyarország a nagyobb kutatóegyetemek bevonásával az operatív törzs megalakításával együttesen március végén független kutatócsoportokat hoztak létre hogy tudományos eredmények alapján alakíthassák ki a leghatékonyabb védekezési stratégiát. A MASZK márciusban került ki az internetre azóta több százezren töltötték ki.

A MASZK a társadalom minden tagját célzó kérdőív amiben alap demográfiai háttér kérdések megválaszolása után naponta kell válaszolni a kontaktjainkkal kapcsolatos kérdésekre, mint például találkoztunk-e koronavírus tüneteket produkáló személlyel, vagy hány emberrel töltöttünk 2 méteren belül több mint negyed órát egy-egy napon. A kérdőív kialakítása biztosítja a teljes anonimitást, a válaszadók személyazonossága nem követhető vissza. Az eredményeket elemzésekben a lakosságot védő intézkedések kialakításában használják.

A MASZK a társadalom minden tagját célzó reprezentatív kérdőív amiben alap demográfiai háttér kérdések megválaszolása után naponta kell válaszolni a kontaktjainkkal kapcsolatos kérdésekre, mint például találkoztunk-e koronavírus tüneteket produkáló személlyel, vagy hány emberrel töltöttünk 2 méteren belül több mint negyed órát egy-egy napon. A kérdőív kialakítása biztosítja a teljes anonimitást, a válaszadók személyazonossága nem követhető vissza. Az eredményeket elemzésekben a lakosságot védő intézkedések kialakításában használják.

A társadalom azon tagjai akik nem képesek az önálló válaszadásra, például a gyermekek  – nekik a velük egy háztartásban élő felnőttek tudják megválaszolni a demográfiai és napi tevékenységekkel kapcsolatos kérdéseket.

Hatósági intézkedésekről és a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a https://koronavirus.gov.hu weboldalon és a  +36 80 277 455, illetve a +36 80 277 456-os telefonszámokon kérhet.

Kapcsolat

Szegedi Tudományegyetem Szoftverfejlesztési Tanszék
inclouded.covid19@gmail.com
+36 30 655 87 45